dilluns, 26 de gener del 2009

Prou de pelis sobre huskys



L'altre dia estava en un cafe de Rafel on dine algun que atre dia mirant los Simpson, tranquilament, hasta q vaig vore el següent anunci: "Esta noche estreno en antena 3 de 'Snow Buddies' de dysney". Em vaig quedar petrificat, no podia ser, un altra pel·licula de Disney sobre huskys, en este cas: "un grupo de aventureros cachorros de golden retriever que llegan hasta Alaska, donde conocen a Shatsha, un joven husky siberiano, que les enseñara a ser perros de nieve" Iuuu!! almenys no era un grup sols de huskys, ni han tame golden retriever y a lo millor, pa variar, no acabava en una carrera de neu, a vore, continue llegint: "Así todos ellos, ayudan al dueño de Shasha a competir en una carrera de tiro de trineo con perros" NOOOOO!!! HO SABIA!!!!!!!!!


Per favor, cuantes van?aixina fent un calcul ràpid me'n ixen unes 5 pelis de Disney sobre huskys, casi totes en personatges reals, algunes d'animació... Si incluim en la llista altres produccions jo ja he perdut el compte .

Davant aquesta situació me planteje diversos interrogants i reflexions:

En quin moment s'ha creat este autèntic subgènere de cine familiar? El conegut com a cine familiar quasi sempre (perdó, sense el casi) ha sigut sempre remilgaet i un poc espelusnant. L'orige d'aquest gènere se m'escapa, però si q li presupose una raó de ser. Ara be, que dins del cine familiar ni haguen 25 pelis de huskis es ja de psicoanàlisis.

Que te de entranyable q 5 o 6 gossos-llop tiren de un trineo en un xoto damunt? Una constant en estes pel·licules es q el protagonista no canino de la peli troba la seua raó de ser en els 6 gossos huskys de turno, després de una mala època amorosa, d'un bache en la carrera etc... trobarà en un paratge verge la seua vertadera vocació com a fustigador de gossos. Me pareix un poc enfermís i hasta sàdic i zoofílic.

Perquè el husky? Que la indústria del cine busque tocar-nos la fibra amb animals no es nou. Lassie, la orca Willie, Big el serdo... però pareix q el fet de que el home gaste als huskys com a animals de tir ha fet gràcia a més de un chupasangres que ha vist ahi un filo per a parlar de valors com el treball en equip, el sacrifici i l'amistad. Son gossos ostia puta!!!! gossos!!!! i segurament l'unic treball en equip q estan plantejar-se fer es girar-se i berenar-se entre tots al gilipoyas de damunt del trineo i després al directoret de turno que els fa fer el gamba. Damunt son gossos llop!!! q de fet pareixen mes llop q gos!! xiquets, si es topeu en un husky feu-me cas i pugueu damunt d'una reixa.

Ni ha un complot en Alaska per a que es fagen estes pelis? Per q volen vendre'ns Alaska? un missatge recurrent en estes pelis acaba siguent "la vida en alaska (o qualsevol lloc del nord de USA o Canada) mola mazo, ni han huskys i la gent es molt autèntica". L'any q ve fare una pel·licula que es dira 'Daniel en la seua piscina' i tractarà de com passe l'estiu tocanmela en la meua piscina en un flotaor en posa-cubalibres, mentre el meu gos Asterix esta dins la seua caseta dormint i pensant "a pos, estic aixina tirant de trineos....." i els la enviare a Alaska a vore que passa. M'imagine als natius d'alli mirant la peli i als huskys mirant-los com diguent: "aneu-se'n a la merda"


Aixi que des d'aci dic: "BASTA YA DE PELIS DE HUSKYS", i demane la dimissió de Robert Vince (productor i director de la última pel·li sobre huskys de Disney) com a director, productor.... i ademés demane q se'l comdemne per corrupció de menors.